Klasifikace německých vín

07.11.2010 11:57

Pro lepší orientaci a výběr z moselských vín v naší nabídce uvádíme označení, s nimiž se můžete na lahvích moselského setkat:

Landwein – zemské víno
Tafelwein – stolní víno
Qualitätswein bestimer Anbaugebiete (QbA) – vína jakostní

Qualitätswein mit Predikat (QmP) – vína s přívlastkem:
- kabinett – minimálně 19 stupňů cukernatosti moštu
- spätlese – pozdní sběr, minimálně 21 stupňů cukernatosti moštu
- auslese – výběr z hroznů
- beerenauslese – výběr z bobulí, téměř vždy ruční sběr
- eiswein – ledové víno, musí se sklízet při minimální teplotě -7 °C
- trockenbeerenauslese (TBA) – výběr z cibéb (bobule jsou již na vinici dehydrovány botritidou)
 

Vyhledávání

Kontakt

iDobré víno ECONT Praha s.r.o.
Zakouřilova 792/96
149 00 Praha 4
Telefon: +420 224941848
Mobilní telefon: +420 602130206